• banner

Minangka eksportir garmen utama, China ngekspor sandhangan luwih saka $ 100 milyar saben taun, luwih saka impor. Nanging, kanthi transformasi struktur ekonomi Tiongkok ing taun-taun pungkasan, industri sandhangan kanthi bertahap mlebu tahap diwasa, lan kategori produk saya suwe saya bertambah, surplus impor garmen China lan ekspor mboko sithik.

Wiwit 2014 nganti 2019, skala ekspor sandhangan China mbaka sithik. Miturut statistik saka Administrasi Umum Bea Cukai, ing taun 2018, nilai ekspor pakaian lan aksesoris China yaiku US $ 157.812 milyar (diowahi saka rata-rata kurs dolar-RENMINBI ing wulan sing padha), mudhun 0,68% saben taun. Wiwit Januari nganti Mei 2019, nilai ekspor sandhangan lan aksesoris China yaiku US $ 51,429 milyar, mudhun 7,28% saben taun.

Saka 2014 nganti 2019, impor klambi China tuwuh kanthi cepet. Miturut statistik saka Administrasi Umum Bea Cukai, ing 2018, nilai impor sandhangan lan aksesoris Tiongkok yaiku 8,261 milyar dolar AS, nganti 14,80 persen saben taun. Saka Januari nganti April 2019, nilai impor sandhangan lan aksesoris Tiongkok yaiku US $ 2,715 milyar, nganti 11,41% saben taun.

Industri garmen China utamane diekspor menyang Uni Eropa, AS, ASEAN lan Jepang. Ing taun 2018, pakaian pakean China menyang Uni Eropa ngrambah 33.334 milyar dolar AS, banjur AS lan Jepang kanthi 32,153 milyar dolar AS lan 15,539 milyar dolar AS. Saka tren taun-taun pungkasan, ekspor sandhangan China menyang Amerika Serikat lan Jepang terus tuwuh maneh, dene penurunan ekspor menyang Uni Eropa saya sempit, lan ekspor China menyang sawetara negara ing garis "Sabuk lan Siji Dalan" wis dinikmati tuwuh sing apik. Ing taun 2018, ekspor China menyang Vietnam lan Myanmar mundhak luwih saka 40 persen, dene ekspor menyang Rusia, Hong Kong lan Uni Eropa nyusut 11,17 persen, 4,38 persen lan 0,79 persen.

Saka perspektif produk ekspor, miturut statistik calon, antara 255 jinis sandhangan sing diekspor China ing taun 2018, total nilai ekspor saka 10 produk unggulan luwih saka 48,2 milyar dolar AS, cacahe udakara 30% saka total ekspor regane Antarane, "serat kimia rajutan pullover rajutan, kardigan, rompi, lsp." wis dadi produk sing paling akeh diekspor, kanthi nilai ekspor produk iki tekan 10,270 milyar dolar AS ing taun 2018.

Saka Januari nganti April 2019, 10 industri pakaian top China paling gedhe 11.071 milyar dolar AS


Wektu kiriman: Sep-04-2020