• banner

Wiwit China mlebu ing WTO, tekstil lan sandhangan dadi bagean penting ing ekspor China. Ing dasawarsa kepungkur, kanthi ngilangi sistem kuota ekspor kanthi bertahap, ekspor pakean, tekstil lan sandhangan China duwe lingkungan eksternal sing cukup longgar. Faktor lingkungan eksternal sing nyenengake nyedhiyakake syarat paling dhasar kanggo internasionalisasi industri sandhangan China. Kanthi basis iki, industri tekstil lan sandhangan China kanthi biaya tenaga kerja lan kalodhangan pasokan bahan baku, luwih ningkatake daya saing internasional. Wiwit China gabung karo WTO ing taun 2001, volume ekspor produk tekstil lan sandhangan China wis tambah luwih saka kaping papat. Saiki, China dadi produsen sandhangan lan eksportir paling gedhe ing saindenging jagad.

Miturut data bea cukai, ing taun 2019, total ekspor tekstil lan sandhangan China nganti US $ 271.836 milyar, penurunan saben taun 1,89%. Antarane, total volume ekspor tekstil yaiku US $ 120,2269 milyar, nganti 0,91% saben taun. Ekspor klambi gunggunge US $ 151.367 milyar, mudhun 4,00% saben taun. Negara ekspor utama tekstil lan sandhangan yaiku Jepang lan China.
Saka perspektif struktur komoditas ekspor, ekspor sandhangan ing taun 2019 nglumpukake 151.367 milyar dolar AS, yaiku sandhangan rajutan yaiku 60,6 milyar dolar AS, penurunan 3,37% saben taune; tenunan sandhangan yaiku 64,047 milyar dolar AS, pangurangan taunan saka 6,69%.

Cao Jiachang, Presiden Kamar Dagang Impor Tekstil China, ujar ing "Forum Internasional China lan Asia Tekstil China 8th" sing dianakake ing Shanghai bubar, ekspor topeng lan sandhangan pelindung wis meningkat kanthi cepet, sing nyebabake tuwuhing ekspor tekstil lan sandhangan. Nanging, pasar internasional lesu, pembatalan lan penundaan pesanan produk tekstil lan sandhangan konvensional serius, pamulihan pesenan anyar alon-alon, lan pangarepan mbesuk durung mesthi。 Kanggo sawetara wektu sing bakal teka, ekspor tekstil lan sandhangan liyane tinimbang bahan pencegahan epidemi isih bakal ngadhepi kahanan sing ora apik amarga permintaan sing mudhun lan kurang pesen.

Wiwit kuartal kaping kalih taun iki, ekspor tekstil lan sandhangan China mboko sithik pulih saka palung. Didhukung karo ekspor bahan anti epidemi kayata topeng, wiwit wulan Januari nganti Agustus, ekspor tekstil lan klambi China berjumlah US $ 187,41 milyar, paningkatan 8,1%, sing ekspor tekstil US $ 104,8 milyar, paningkatan 33,4%; lan ekspor sandhangan yaiku US $ 82.61 milyar, nyuda 12,9%.

Ekspor bahan pencegahan epidemi kayata topeng lan sandhangan pelindung tambah akeh. Miturut Cao Jiachang, China ngekspor 151,5 milyar topeng lan 1,4 milyar sandhangan pelindung wiwit tanggal 15 Maret nganti 6 September, kanthi rata-rata ekspor udakara 1 milyar topeng, sing ndhukung banget pencegahan lan kontrol epidemi global. Ing pitung wulan pertama taun iki, total ekspor topeng lan sandhangan protektif China meh 40 milyar dolar AS lan 7 milyar dolar AS, mundhak 10 kali lipat saka periode sing padha taun kepungkur. Kajaba iku, ekspor kain sing ora ditenun lan kain sing ora ditenun mundhak dadi 118%, sing uga ana gandhengane karo paningkatan ekspor kain sing ora ditenun.


Wektu kiriman: Okt-10-2020