• banner

Minangka negara ekspor sandhangan sing gedhe, jumlah ekspor pakean tahunan China ngluwihi 100 milyar dolar AS, sing luwih gedhe tinimbang jumlah impor sandhangan. Nanging, kanthi owah-owahan struktur ekonomi China ing taun-taun pungkasan, industri sandhangan wis suwe saya suwe saya suwe, lan jinis film kanthi bertahap, surplus impor klambi China lan ekspor saya sithik. Ing taun 2018, nilai ekspor sandhangan lan aksesoris China yaiku 157,812 milyar dolar AS, lan jumlah impor yaiku 8,261 milyar dolar AS.

China minangka negara ekspor sandhangan gedhe, nanging surplus impor lan ekspor sithik mbaka sithik

Minangka negara ekspor sandhangan sing gedhe, jumlah ekspor pakean tahunan China ngluwihi 100 milyar dolar AS, sing luwih gedhe tinimbang jumlah impor sandhangan. Nanging, kanthi transformasi struktur ekonomi Tiongkok ing taun-taun pungkasan, industri sandhangan wis suwe saya suwe. Sawise macem-macem produk diperkaya kanthi bertahap, surplus impor lan ekspor pakean China bakal saya suda.

Saka 2014 nganti 2020, skala ekspor sandhangan China mbaka sithik. Miturut statistik Administrasi Umum bea cukai, ing 2018, jumlah ekspor sandhangan lan aksesoris China yaiku 157.812 milyar dolar AS (diowahi kanthi rata-rata kurs dolar AS saben wulan dadi RMB), saben taun nyuda 0,68%; saka Januari nganti Mei 2020, jumlah ekspor sandhangan lan aksesoris China yaiku US $ 51,429 milyar, saben taun mudhun 7,28%.

Saka 2014 nganti 2020, skala impor sandhangan China wis saya cepet. Miturut statistik Administrasi Umum bea cukai, ing 2018, jumlah impor sandhangan lan sandhangan China yaiku 8,261 milyar dolar AS, paningkatan 14,80%; saka Januari nganti April taun 2020, jumlah impor sandhangan lan sandhangan China yaiku 2,715 milyar dolar AS, kanthi kenaikan taun 11,1%.

Tujuan ekspor utama industri pakaian China yaiku Uni Eropa, Amerika Serikat, ASEAN lan Jepang. Ing taun 2018, jumlah pakean ekspor China menyang Uni Eropa ngrambah 33.334 milyar dolar AS, banjur Amerika Serikat lan Jepang, kanthi masing-masing $ 32,153 milyar lan US $ 15,539 milyar. Siji sabuk, siji dalan, dadi wilayah ekspor utama. Tren taun-taun pungkasan yaiku ekspor sandhangan China menyang Amerika Serikat lan Jepang terus berkembang, nyuda penurunan ekspor Uni Eropa, lan nambah volume ekspor sawetara negara ing sabuk lan dalan. Ing taun 2018, ekspor China menyang Vietnam lan Myanmar mundhak luwih saka 40%, dene ekspor menyang Rusia, Hong Kong, China lan Uni Eropa masing-masing mudhun 11,17%, 4,38% lan 0,79%.


Wektu kiriman: Okt-10-2020